artros: öva med artrit

Hur de kan utöva om du har artros

Det finns flera typer av övningar som du kan göra till Hel; hålla dina muskler starka och minska ledvärk och stelhet

Flera typer av övningar kan hjälpa dig att sträcka ut en; stärka händerna och minska knä smärta och stelhet.

Om du har artrit i KNE; du kanske kan minska stressen på knä genom att bära rätt skor eller genom att lägga sulor till dina skor. Tala med din läkare eller sjukgymnast om skor som skulle vara bäst för dig.

Tejpning knäskålen i en viss positionering; kan också bidra till att minska smärta. Om du en; din läkare upptäcker att tejpa hjälper dig, du kan lära sig att sätta th; tejp på själv.

Om en aktivitet gör att du känner öm, prova nåt; annan. Du kan också ändra hur du gör th; aktivitet. Här är några saker du kan prova

Tala med din sjukgymnast eller läkare aktuellt; du börjar ett träningsprogram. Fråga vilken typ av motion är bäst för dig. Han o; hon kan hjälpa dig att lära sig rätt sätt att göra övningen. frågar också

För mer information, se

Om lederna ont, försök att vila dem. Oss; hjälpmedel som kan HEL; du gör dina dagliga aktiviteter med mindre stres; på lederna. Din läkare kan sugges; over-the-counter läkemedel till Hel; minska smärta i lederna.

Andra åtgärder för att hjälpa bli o; smärta och stelhet includ; värme eller kyla terapi. Du kan använda värme och col; terapier före eller efter träning. Det beror bara o; vad som fungerar bättre för dig.

För värmeterapi, kan du

Kylbehandling kan lindra smärta eller num; ett område. Använda en kall förpackning (till exempel en påse med is eller frös; grönsaker insvept i en tunn handduk).

Det’; fortfarande viktigt att försöka utöva lite efter din smärta i; lättad. Walking är ett bra sätt att hålla sig aktiva. Om du har ont när du går, eller om yo; vill växla fram och tillbaka mellan promenader och andras; övningar, försök gå i midjan- eller bröst-djupt vatten, simning, o; ridning inomhus cykel.

Stitik TP, et al. (2010). Artros. I WR Frontera et al, red, Delisa s fysikalisk medicin och rehabilitering:.. Principles and Practice, 5: e uppl, vol.. 1, sid. 781-809. Philadelphia: Lippincott Williams och Wilkins.

Anne C Poinier, MD – Internal Medicin; Joan Rigg, PT, OCS – Sjukgymnastik

September 9, 2014