havre: användningsområden, biverkningar, interaktioner och varningar

Avena Avena Fructus Avena byzantina Avena orient, Avena sativa Avena volgensis, avenae Herba, avenae Stramentum, Avoine, Avoine Entière, Avoine Sauvage, spannmål Fiber, kostfiber, Farine d’Avoine, Fibre Alimentaire, Fibre CĂrĂaliè re, F ..; Se alla namn Avena, Avena Fructus, Avena byzantina, Avena orient, Avena sativa, Avena volgensis, avenae Herba, avenae Stramentum, Avoine, Avoine Entière, Avoine Sauvage, spannmål Fiber, kostfiber, Farine d’Avoine, Fibre Alimentaire, Fiber CĂrĂalière, Fibre d’Avoine, Folle Avoine, Grain d’Avoine, grön havre, grön havre gräs, Gryn, Gruau, havre, havrekli, Oat Fiber, havremjöl, havre frukt, havre korn, havre gräs, Oat ört, Havre Straw, havre Toppar, oatstraw, havregryn, havre, Paille, Paille d’Avoine, gröt, havregryn, Son d’Avoine, halm, hela havre, hel havre, flyghavre, flyghavre Herb, Wild Oats Milky Seed ; dölj Names

Havre är en växt. Människor använder fröet (havre), blad och stjälk (havre halm), och kli (det yttre lagret av hela havre) för att göra medicin; Havrekli och hela havre används för högt blodtryck, högt kolesterol, diabetes och matsmältningsproblem inklusive colon irritabile (IBS), tarmfickor, inflammatorisk tarmsjukdom (IBD), diarré och förstoppning. De används också för att förebygga hjärtsjukdom, gallsten, tjocktarmscancer och magcancer; Människor använder havre för ledvärk (reumatism), trötthet, utmattningsrelaterade tillstånd som kallas neurasteni syndrom, tillbakadragande från nikotin och narkotika, och sänka höga urinsyranivåer som kan orsaka gikt. Havre används också för ångest, excitation och stress, liksom för svaga urinblåsa och njure krämpor. Andra användningsområden inkluderar bindväv, hudsjukdomar, omfördelning av fett syndrom i samband med HIV-behandling, och som en tonic; Havre halm används för influensa, svin (H1N1) influensa, hosta, blåsrubbningar, ledvärk, ögon krämpor, förfrysning, gikt, och en hudinfektion som kallas impetigo; Lokalt är havre används för hudåkommor inklusive klåda, torrhet, oiliness, gråt eksem och kontaktdermatit. Havre är också appliceras på huden för vattkoppor, artros, leversjukdomar, och sattes till fotbad för kroniskt kalla eller trötta fötter; I livsmedel är havre som ett korn eller spannmål; Inom tillverkningsindustrin är havre i vissa badprodukter och tvål.

Havre kan bidra till att minska kolesterol och blodsocker och kontrollera aptiten genom att orsaka en känsla av fullkomlighet. Havrekli kan fungera genom att blockera absorptionen från tarmen av ämnen som bidrar till hjärtsjukdomar, högt kolesterol och diabetes.

Sannolikt Effektiv fo; Att minska risken för hjärtsjukdomar, när havrekli används som en del av en diet med låg fetthalt och kolesterol. Nuvarande FDA förordningar och riktlinjer tillåter livsmedelsprodukter som innehåller hela havre som ger 750 mg av lösliga fibrer per portion märkas med hälsopåstående att produkten kan minska risken för hjärtsjukdomar när ingå som en del av en kost låg halt av mättat fett och kolesterol ; Sänka kolesterol. Äta havre, havrekli och andra lösliga fibrer kan måttligt minska den totala och â € śbadâ € Ť low-density lipoprotein (LDL) kolesterol när konsumeras som en del av en kost låg halt av mättat fett. För varje gram lösliga fibrer (betaglukan) förbrukats minskar totalkolesterol med ca 1,42 mg / dl och LDL med ca 1,23 mg / dl. Äta 3-10 gram lösliga fibrer kan minska den totala kolesterol med cirka 4-14 mg / dL. Men det finns en gräns. Doser av lösliga fibrer som är större än 10 gram per dag inte verkar för att öka effektiviteten; Äta tre skålar havregryn (28 gram portioner) dagligen kan minska totalkolesterol med ca 5 mg / dL. Havrekli produkter (havrekli muffins, havrekli flingor, havrekli Os, etc.) kan variera i deras förmåga att sänka kolesterolet, beroende på den totala halten lösliga fibrer. Hela havreprodukter kan vara mer effektiva när det gäller att sänka LDL och totalt kolesterol än livsmedel som innehåller havrekli plus betaglukan lösliga fibrer; FDA rekommenderar att cirka 3 gram lösliga fibrer tas dagligen till lägre kolesterolhalten i blodet. Men denna rekommendation inte stämmer forskningsresultat, enligt kontrollerade kliniska studier, är åtminstone 3,6 gram av lösliga fibrer dagligen krävs för att sänka kolesterol; Möjligen effektiv fo; Minska blodsockernivåer hos personer med diabetes när havrekli används i kosten. Äta havre och havrekli i 6 veckor signifikant minskar före måltid blodsocker, 24-timmars blodsocker och insulinnivåer hos personer med typ 2-diabetes. Det finns vissa belägg för att konsumera 50 gram havrekli dagligen, innehållande 25 gram lösliga fibrer, kan vara mer effektiv än den måttliga fiber diet av 24 gram per dag rekommenderas av Diabetes Association; Förhindra magcancer när havre och havrekli används i kosten; Möjligen Ineffektiv fo; Att förhindra cancer i tjocktarmen (colon cancer) när havrekli används i kosten; Sänka högt blodtryck; Tillräckliga bevis fo; Förhindra omfördelning av fett syndrom hos personer med HIV-sjukdom. Att äta en fiberrik kost, inklusive havre, med tillräcklig energi och protein kan förhindra ansamling av fett hos personer med HIV. En en-grams ökning av totaldietfiber kan minska risken av fett accumultion med 7%; Blockerar fett från att absorberas från tarmen; Förhindra gallsten; Irritable bowel syndrome (IBS); tarmfickor; Inflammatorisk tarmsjukdom; Förstoppning; Ångest; Påfrestning; Nervsjukdomar; Urinläckage; Gemensamma och senskador; Gikt; Njurbesvär; Opium och nikotinabstinens; Hudsjukdomar; Andra tillstånd. Det behövs mer bevis för att betygsätta havre för dessa användningsområden.

Havrekli är KOMMA SAFE för de flesta människor, inklusive gravida och ammande kvinnor. Det kan orsaka intestinal gas och uppblåsthet. Att minimera biverkningar, börja med en låg dos och ökar långsamt till den önskade mängden. Din kropp kommer att vänja sig vid havrekli och biverkningar kommer sannolikt att försvinna; Att sätta havreinnehållande produkter på huden kan orsaka vissa människor att bryta ut; Särskilda försiktighetsåtgärder och varningar: Svårigheter att svälja mat eller tugga problem: Om du har sväljproblem (från en stroke, till exempel) eller om du har problem med att tugga på grund av saknade tänder eller dåligt passande tandproteser, är det bäst att undvika att äta havre. Dåligt tuggas havre kan orsaka blockering av tarmen, Störningar i mag-tarmkanalen inklusive matstrupe, magsäck och tarmar: Undvik att äta havreprodukter. Matsmältningsproblem som kan förlänga den tid det tar för din mat som skall bearbetas kan tillåta havre att blockera tarmen.

Vi har för närvarande ingen information för Oats interaktioner

Följande doser har studerats i vetenskaplig researc; BY MOUT; För högt kolesterol: 56-150 gram av hela havreprodukter såsom havrekli eller havremjöl, innehållande 3.6-10 gram betaglukan (lösliga fibrer) dagligen som en del av en fettsnål kost. En halv kopp (40 gram) av Quaker havremjöl innehåller 2 gram betaglukan, en kopp (30 gram) av Cheerios innehåller ett gram av betaglukan; För att sänka blodglukosnivåer hos patienter med typ 2-diabetes: hög fiber livsmedel såsom hela havreprodukter som innehåller 25 gram lösliga fibrer används dagligen. 38 gram havrekli eller 75 gram torr havregryn innehåller ca 3 gram betaglukan.

referenser

Almy TP, Howell DA. Medicinska progres; Divertikelsjukdom av tjocktarmen. N Engl J Med 198; 302: 324-31.

Almy TP. Fiber och tarmen. Am J Med 198; 71: 193-5.

Dietetic Association webbplats. Finns på: www.eatright / adap1097.html (Accessed 16 jul 1999).

Anderson JW, Gilinsky NH, Deakins DA, et al. Lipid svar hypokolesterolemiska män till havre kli och vetekli intag. Am J Clin Nutr 54: 678-83.

Arffmann S, Højgaard L, Giese B, Krag E. Effekt av havrekli på lithogenic index av galla och gallsyror metabolism. Uppslutning 198; 28: 197-200.

Braaten JT, Scott FW, trä PJ, et al. Hög betaglukan havrekli och havregummi minska postprandial blodglukos och insulin hos patienter med och utan diabetes typ 2. Diabet Med 199; 11: 312-8.

Braaten JT, trä PJ, Scott FW, et al. Havre betaglukan sänker kolesterolhalten i blodet koncentration i hyperkolesterolemi ämnen. Eur J Clin Nutr 199; 48: 465-74.

Braaten JT, trä PJ, Scott FW, et al. Havre betaglukan sänker kolesterolhalten i blodet koncentration i hyperkolesterolemi ämnen. Eur J Clin Nutr 199; 48: 465-74.

Braaten JT, trä PJ, Scott FW, Riedel KD, et al. Havregummi sänker glukos och insulin efter en oral glukosbelastning. Am J Clin Nutr 199; 53: 1425-1430.

Brun L, Rosner B, Willett WW, et al. Kolesterolsänkande effekten av kostfiber: en meta-analys. Am J Clin Nutr 199; 69: 30-42.

Chandalia M, Garg A, Lutjohann D, et al. Fördelaktiga effekter av högt intag kostfiber hos patienter med typ 2-diabetes mellitus. N Engl J Med 200; 342: 1392-8.

Chen HL, Haack VS, Janecky CW, et al. Mekanismer genom vilka vetekli och havrekli ökar pall vikt hos människa. Am J Clin Nutr 199; 68: 711-9.

Cooper SG, Tracey EJ. Tunntarm obstruktion orsakad av havre kli besoar. N Engl J Med 198; 320: 1148-9.

Cooper SG, Tracey EJ. Tunntarm obstruktion orsakad av havre kli besoar. N Engl J Med 198; 320: 1148-9.

Davidson MH, Dugan LD, Burns JH, et al. De hypokolesterolemiska effekterna av betaglukan i havre och havrekli. JAMA 199; 265: 1833-9.

Davy BM, Melby CL, Beske SD, et al. Havre konsumtion påverkar inte vila avslappnad och ambulatorisk 24-h blodtrycket hos män med högt normalt blodtryck steg I hypertoni. J Nutr 200; 132: 394-8 ..

De Paz Arranz S, Perez Montero A, Remon LZ, Molero MI. Allergiska kontakt urtikaria till havregryn. Allergi 200; 57: 1215 ..

Dwyer JT, Goldin B, Gorbach S, Patterson J. Drug Therapy recensioner: kostfiber och fibertillskott vid behandling av gastrointestinala störningar. Am J Hosp Pharm 197; 35: 278-87.

Elektronisk Code of Federal Regulations. Titel 21. Del 182 – Ämnen i allmänhet som säkra. Finns på: http://ecfr.gpoaccess.gov/cgi/t/text/text-idx?c=ecfr&sid= 786bafc6f6343634fbf79fcdca7061e1 & RGN = div5 & view = text & nod = 21: 3.0.1.1.13 & idno = 21

FDA Talk Paper. FDA Tillåter hela Oat Foods att göra krav på att minska risken för hjärtsjukdom. 1997. Finns på: vm.cfsan.fda.gov/~lrd/tpoats.html.

Food and Drug Administration. Livsmedelsmärkning: hälsopåståenden: havre och kranskärlssjukdom. Fed Regist 199; 61: 296-313.

Foulke J. FDA Tillåter hela Havre mat för att få hälsopåstående om att minska risken för hjärtsjukdom. FDA Talk Paper. 1997. Finns på: http://www.fda.gov/bbs/topics/ANSWERS/ANS00782.html.

Han J, Klag MJ, Whelton PK, et al. Havre och bovete intag och hjärt sjukdomsriskfaktorer i en etnisk minoritet i Kina. Am J Clin Nutr 199; 61: 366-72.

Hendricks KM, Dong KR, Tang AM, et al. Fiberrik kost i HIV-positiva män är förknippad med lägre risk att utveckla fettlagring. Am J Clin Nutr 200; 78: 790-5.

Jenkins DJ, Wesson V, Wolever TM, et al. Fullkorns kontra fullkornsbröd: andelen hela eller sprucken korn och glykemisk respons. BMJ 198; 297: 958-60.

Kerckhoffs DA, Hornstra G, Mensink RP. Kolesterolsänkande effekten av betaglukan från havrekli i milt hyperkolesterolemi patienter kan minska när betaglukan införlivas i bröd och kakor. Am J Clin Nutr 200; 78: 221-7 ..

Khaw KT, Barrett-Connor E. Kostfiber och minskade ischemiska hjärtdödlighet sjukdom priser hos män och kvinnor: en 12-årig prospektiv studie. Am J Epidemiol 198; 126: 1093-102.

Kritchevsky D. Kostfiber och cancer. Eur J Cancer Föregående 199; 6: 435-41.

Kromhout D, de Lezenne C, Coulander C. Kost, prevalens och 10-åriga dödligheten i kranskärlssjukdom i 871 medelålders män. Den Zutphen Study. Am J Epidemiol 198; 119: 733-41.

Kwiterovich PO Jr. roll fiber vid behandling av hyperkolesterolemi hos barn och ungdomar. Pediatrics 199; 96: 1005-9.

Lembo A, Camilleri M. Kronisk förstoppning. N Engl J Med 200; 349: 1360-8 ..

Lia A, Hallmans G, Sandberg AS, et al. Havre betaglukan ökar gallsyra utsöndring och en fiberrik korn fraktionen ökar kolesterolutsöndringen i ileostomi ämnen. Am J Clin Nutr 199; 62: 1245-1251.

Ludwig DS, Pereira MA, Kroenke CH, et al. Kostfiber, viktökning, och kardiovaskulära sjukdoms riskfaktorer hos unga vuxna. JAMA 199; 282: 1539-1546.

Maier SM, Turner ND, Lupton JR. Serumlipider i hyperkolesterolemi män och kvinnor som konsumerar havrekli och amarant produkter. Cereal Chem 2000: 7; 297-302.

Marlett JA, Hosig KB, Vollendorf NW, et al. Mekanism av serumkolesterolminskning av havrekli. Hepatol 199; 20: 1450-7.

Morris JN, Marr JW, GD Clayton. Kost och hjärta: en postscript. Br Med J 197; 2: 1307-1314.

Välj ME, Hawrysh ZJ, Gee MI, et al. Havrekli koncentrat brödprodukter förbättra den långsiktiga kontrollen av diabetes: en pilotstudie. J Am Diet Assoc 199; 96: 1254-1261.

Pietinen P, Rimm EB, Korhonen P, et al. Intag av kostfiber och risken för kranskärlssjukdom i en kohort av finska män. Alfa-tokoferol, betakaroten förebyggande cancerstudie. Circulation 199; 94: 2720-7.

Poulter N, Chang CL, Cuff A, et al. Lipidprofiler efter daglig konsumtion av en havrebaserad spannmål: en kontrollerad crossover studie. Am J Clin Nutr 199; 59: 66-9.

Rao SS. Förstoppning: utvärdering och behandling. Gastroenterol Clin North Am 200; 32: 659-83 ..

Reddy BS. Rollen av kostfiber i tjocktarmscancer: en översikt. Am J Med 199; 106: 16S-9S.

Rimm EB, Ascherio A, Giovannucci E, et al. Grönsaker, frukt och spannmål fiberintag och risken för hjärt-kärlsjukdomar bland män. JAMA 199; 275: 447-51.

Ripsen CM, Keenan JM, Jacobs DR, et al. Havreprodukter och lipidsänkande. En metaanalys. JAMA 199; 267: 3317-25.

Ripsin CM, Keenan JM, Jacobs DR Jr, et al. Havreprodukter och lipidsänkande. En metaanalys. JAMA 199; 267: 3317-25.

Romero AL Romero JE, Galaviz S, Fernandez ML. Cookies berikade med psyllium eller havrekli lägre plasma LDL-kolesterol i normala och hyperkolesterolemi män från norra Mexiko. J Am Coll Nutr 199; 17: 601-8.

Rosario PG, Gerst PH, Prakash K, Albu E. Dentureless disten: havrekli besoarer orsaka obstruktion. J Am Geriatr Soc 199; 38: 608.

Schatzkin A, Lanza E, Corle D, et al. Avsaknaden av effekt av en låg fetthalt, fiberrik kost på en upprepning av kolorektala adenom. Polyp Prevention Trial Study Group. N Engl J Med 200; 342: 1149-1155.

Storsrud S, Olsson M, Arvidsson Lenner R, et al. Vuxna celiakipatienter tolererar stora mängder havre. Eur J Clin Nutr 200; 57: 163-9 ..

Terry P, Lagergren J, Ye W, et al. Inverse association mellan intag av spannmål fiber och risken för magsäcks cardia cancer. Gastroenterology 200; 120: 387-91 ..

Van Horn L, Liu K, Gerber J, et al. Havre och soja i lipidsänkande dieter för kvinnor med hyperkolesterolemi: finns det synergier? J Am Diet Assoc 200; 101: 1319-1325.

Van Horn L. Fiber, lipider, och kranskärlssjukdom. Ett uttalande för vårdpersonal från Nutr kommittén Am Heart Assn. Circulation 199; 95: 2701-4.

Van Horn LV, Liu K, Parker D, et al. Serum lipid svar på havreprodukten intag med en fettreducerad kost. J Am Diet Assoc 198; 86: 759-64.

Wood PJ, Braaten JT, Scott FW, et al. Effekt av dos och modifiering av viskösa egenskaper hos havregummi på plasmaglukos och insulin efter en oral glukosbelastning. Br J Nutr 199; 72: 731-43.

Wursch P, Pi-Sunyer FX. Rollen av viskösa lösliga fibrer i den metaboliska kontrollen av diabetes. En översyn med särskild tonvikt på höga halter av betaglukan. Diabetes Care 199; 20: 1774-1780.

Naturläkemedel omfattande databas konsumentversionen. se Naturläkemedel omfattande databas Professional version. ÂTherapeutic Research Faculty 2009.

Ex. Ginseng, C-vitamin, depression