organiska och kemiska fria livsmedel-översikt

Mat som är märkt “organiskt” har odlats eller höjas utan konstgödsel, skadedjur mördare (bekämpningsmedel), ogräsmedel (herbicider), hormoner eller droger.

Använd endast naturliga skadedjur mördare, såsom växtoljor, tvål, svamp ätande bakterier eller buggar som äter andra insekter; Använd endast naturliga gödselmedel, såsom gödsel eller kompost; Utfodra sina djur enbart ekologiska livsmedel; Inte ge sina djur antibiotika eller tillväxthormoner; Använd inte genetiskt modifierade organismer (GMO); Använd inte strålning, vilket innebär användning av röntgenstrålar eller andra typer av strålar för att döda skadedjur, ändra sättet växterna växer, eller hålla grönsaker och frukter från förstöra så fort.

Om alla ingredienser är ekologiskt, är tätningen och “100% ekologisk” visas; Om 95% till 100% av ingredienserna är ekologiska, är tätningen och “ekologisk” visas. Eventuella återstående ingredienser skall bestå av godkända sektorer än ämnen eller nonorganically producerade jordbruksprodukter; Om minst 70% av ingredienserna är organiskt, är tätningen inte visas, men paketet kan säga “gjort med ekologiska ingredienser, om mindre än 70% av ingredienserna är organiskt, kan inga ekologiska krav göras men specifika ekologiskt producerade. ingredienser kan listas på sidopanelen av paketet.

Detta innebär att bönder och ranchägare som odlar ekologisk mat

Vissa länder, däribland USA, har regler som styr när en bonde eller ranchägare kan använda ekologisk märkning. Innan en odlare kan använda märket, går en statlig inspektör till gården för att se till att reglerna följs.

Förutsätt inte att livsmedel som är märkta “naturlig”, “hållbar”, “hormonfritt” eller “frigående” är organisk. Leta efter organiska tätningen.

USA Department of Agriculture (USDA) har utvecklat märkningsregler för ekologiska livsmedel. USDA organiska sigill och ordet “ekologisk” kan visas på ekologiska livsmedel. Denna användning är frivillig, så vissa ekologiska livsmedel får inte märkas som sådana.

Enda ingrediens livsmedel. Ordet “ekologisk” och tätningen kan visas på frukt och grönsaker och på förpackningar av kött, kartonger av mjölk eller ägg, ost och andra livsmedel med en enda ingrediens som odlas eller upp ekologiskt.

Flera ingredienser livsmedel. Alla ingredienser eller bara några av ingredienserna i ett livsmedel kan vara organisk. Leta efter följande

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Kyckling, choklad, sallader, desserter, soppa