oxecta

Vad är Oxecta?

Oxecta är en tablett med omedelbar frisättning som används för att behandla måttlig till svår smärta.

Oxecta kan också användas för ändamål som inte nämns i denna medicinering guide.

Du bör inte använda Oxecta om du har svår astma eller andningsproblem, eller en blockering i magen eller tarmarna.

Viktig information

Oxecta kan bromsa eller stoppa andningen, speciellt när du börjar använda detta läkemedel eller när dosen ändras. aldrig ta denna medicin i större mängder, eller under längre tid än föreskrivna.

Oxecta kan vara vanebildande, även vid regelbundna doser. Ta detta läkemedel som förskrivits av din läkare. dela aldrig läkemedlet med en annan person. MISSBRUK av narkotiska smärtstillande KAN orsaka beroende, överdos ELLER DÖD, särskilt i ett barn eller annan person som använder läkemedlet utan recept.

Tala om för din läkare om du är gravid. Oxikodon kan orsaka livshotande abstinenssymtom hos en nyfödd.

Dricker inte alkohol. Farliga biverkningar eller dödsfall kan uppstå när alkohol kombineras med oxikodon.

Innan du använder Oxecta

Du bör inte använda Oxecta om du är allergisk mot oxikodon, eller om du har

svår astma eller andningsproblem

en blockering i magen eller tarmarna; eller

en allergi mot något bedövningsmedel smärtbehandling (t.ex. metadon, morfin, Percocet, Vicodin, Lortab, och många andra), eller narkotiska hostmedicin som innehåller kodein, hydrokodon, eller dihydrokodein.

Du bör inte använda oxikodon om du redan använder en liknande opioid läkemedel och är tolerant mot det. Fråga din läkare om du inte är säker på att du är opioid-toleranta.

Oxecta kan vara vanebildande. dela aldrig detta läkemedel med en annan person, speciellt någon med en historia av drogmissbruk eller beroende. Förvara medicinen på ett ställe där andra inte kan få till det. Sälja eller ge bort Oxecta till någon annan person är emot lagen.

Vissa läkemedel kan interagera med oxikodon och orsaka ett allvarligt tillstånd som kallas serotonergt syndrom. Var noga med din läkare vet om du samtidigt tar läkemedel mot depression, psykisk sjukdom, Parkinsons sjukdom, migrän, allvarliga infektioner, eller förebyggande av illamående och kräkningar. Fråga din läkare innan du gör några ändringar i hur eller när du tar dina mediciner.

För att vara säker Oxecta är säkert för dig, kontakta din läkare om du har

någon typ av andningsproblem eller lungsjukdom

en historia av huvudskada, hjärntumör, eller kramper

en historia av drogmissbruk, alkoholmissbruk eller psykisk sjukdom

urineringsproblem

lever- eller njursjukdom

Addisons sjukdom eller annan binjuren störning; eller

problem med gallblåsan, bukspottkörteln, eller sköldkörteln.

Tala om för din läkare om du är gravid. Om du använder Oxecta när du är gravid kan ditt barn bli beroende av oxikodon. Detta kan leda till livshotande abstinenssymtom hos barnet efter födseln. Barn som föds beroende av vanebildande läkemedel kan behöva medicinsk behandling i flera veckor.

Oxikodon kan passera över i bröstmjölken och kan skada ett ammande barn. Du ska inte amma medan du använder Oxecta.

Ge inte detta läkemedel till ett barn utan läkares inrådan.

Ta Oxecta exakt enligt ordination. Följ alla anvisningarna på ditt recept etiketten. Oxecta kan bromsa eller stoppa andningen, speciellt när du börjar använda detta läkemedel eller när dosen ändras. aldrig ta i större mängder, eller under längre tid än föreskrivna. Tala om för din läkare om läkemedlet verkar sluta att fungera och för att lindra din smärta.

Hur ska jag använda Oxecta?

Ta varje tablett med tillräckligt med vatten för att säkerställa fullständig svälj omedelbart efter placering av tabletten i munnen. Oxecta Tabletterna måste sväljas hela. Inte krossa eller lösas upp.

Inte Förblötning, slicka eller på annat sätt väta Oxecta tablett innan den placeras i munnen.

Oxikodon kan vara vanebildande, även vid regelbundna doser. Ta detta läkemedel som förskrivits av din läkare. Missbruk kan orsaka beroende, överdos ELLER DÖD.

Sluta inte använda oxikodon plötsligt efter långvarig användning, eller du kan ha obehagliga abstinensbesvär. Fråga din läkare hur man kan undvika utsättningssymtom när du slutar använda detta läkemedel.

Aldrig krossa eller bryta en Oxecta tablett för att inhalera pulvret eller blanda den i en vätska för att injicera läkemedlet i en ven. Denna praxis har lett till döden med missbruk av oxikodon och liknande receptbelagda läkemedel.

Förvara Oxecta vid rumstemperatur, från värme, fukt och ljus.

Håll koll på hur mycket läkemedel som används från varje ny flaska. Oxikodon är ett läkemedel för missbruk och du bör vara medveten om någon använder ditt läkemedel felaktigt eller utan recept.

Kontrollera alltid din flaska så att du har fått rätt piller (samma märke och typ) medicin som ordinerats av din läkare. Fråga apotekspersonalen om du har några frågor om den medicin du får på apoteket.

Förvara inte överblivna Oxecta tabletter. Fråga apotekspersonalen var att hitta ett läkemedel ta tillbaka program förfogande. Om det inte finns någon återvinningsprogram, spola oanvända tabletter i toaletten. Avyttring av läkemedel genom att spola rekommenderas för att minska risken för oavsiktlig överdosering orsakar död. Detta råd gäller ett mycket litet antal läkemedel. Den regeringen, som arbetar med tillverkaren, har fastställt denna metod vara den lämpligaste förfogande och presenterar minst risk för människors säkerhet.

Eftersom Oxecta används när det behövs, kan du inte vara på en dosering. Om du är på ett schema och du missar en dos, ta den så snart som möjligt. Om det nästan är dags för nästa dos, hoppa över den missade dosen och ta nästa dos vid ordinarie tidpunkt. Ta inte 2 doser samtidigt om instrueras av din läkare. Om du är osäker kontakta din läkare.

 En oxikodon överdos kan vara dödlig, särskilt i ett barn eller annan person som använder medicin utan recept.

Dricker inte alkohol. Farliga biverkningar eller dödsfall kan uppstå när alkohol kombineras med Oxecta. Kontrollera din mat och medicin etiketter att vara säker på att dessa produkter inte innehåller alkohol.

Vad händer om jag missar en dos?

Oxecta kan försämra ditt tänkande eller reaktioner. Undvik att köra eller använda maskiner tills du vet hur du påverkas. Yrsel eller svår trötthet kan orsaka fall eller andra olyckor.

Vad händer om jag överdoserar?

Grapefrukt och grapefruktjuice kan interagera med Oxecta och leda till oönskade biverkningar. Diskutera användningen av grapefrukt med din läkare.

Få akut medicinsk hjälp om du har några tecken på en allergisk reaktion mot Oxecta: hives; andningssvårigheter; svullnad i ansikte, läppar, tunga eller svalg.

Vad ska jag undvika?

Ring din läkare på en gång om du har

ytlig andning, långsam hjärtrytm, kall, fuktig hud

beslag (konvulsioner)

Oxecta biverkningar

förvirring, svår trötthet

infertilitet, missade menstruationer

impotens, sexuella problem, förlust av intresse för sex

en yr känsla, som du kan passera ut; eller

låga kortisolnivåer – illamående, kräkningar, aptitlöshet, yrsel, förvärrade trötthet eller svaghet.

Oxikodon är mer sannolikt att orsaka andningsproblem hos äldre vuxna och personer som är svårt sjuka, undernärda eller på annat sätt försvagade.

Uppsök läkare omedelbart om du har symtom på serotonergt syndrom, såsom: agitation, hallucinationer, feber, svettningar, frossa, snabb hjärtfrekvens, muskelstelhet, ryckningar, förlust av koordination, illamående, kräkningar, eller diarré.

Vanliga biverkningar Oxecta kan innefatta

dåsighet, huvudvärk, yrsel, trötthetskänsla

magsmärtor, illamående, kräkningar, förstoppning, aptitlöshet

torr mun; eller

mild klåda.

Detta är inte en komplett lista över biverkningar och andra kan förekomma. Ring din läkare för medicinsk rådgivning om biverkningar. Du kan rapportera biverkningar till regeringen vid regerings 1088.

Vissa läkemedel kan orsaka oönskade eller farliga effekter när de används med oxikodon. Berätta alla dina vårdgivare om alla läkemedel som du använder nu, och någon medicin du börjar eller slutar att använda.

Intag av läkemedlet med andra läkemedel som gör dig sömnig eller långsam din andning kan orsaka farliga eller livshotande biverkningar. Fråga din läkare innan du tar Oxecta med en sömntablett, muscle relaxer, andra smärtbehandling, eller medicin för ångest, depression eller kramper.

Andra läkemedel kan interagera med oxikodon, inklusive receptbelagda och receptfria läkemedel, vitaminer och naturläkemedel. Berätta alla dina vårdgivare om alla läkemedel som du använder nu och något läkemedel du börjar eller slutar att använda.

10.09.2016-03-25, 03:46:32

Tillgänglighet utgått

Graviditet Kategori B Ingen bevisad risk för människor

CSA schema 2 Hög potential för missbruk

WADA klass WADA Anti-Doping Klassificering

Vilka andra droger påverkar Oxecta?

Kronisk smärta tramadol, oxikodon, Cymbalta, Percocet, duloxetin, fentanyl, morfin, Dilaudid, OxyContin, metadon, Ultram, hydromorfon

Smärta tramadol, oxikodon, acetaminofen, Tylenol, naproxen, acetylsalicylsyra, ibuprofen, hydrokodon, amitriptylin, Percocet, hydroxizin, klonidin

Oxecta (oxikodon)