paclitaxel intravenös

Anafylaxi och allvarliga överkänslighetsreaktioner kännetecknas av dyspné och hypotension som kräver behandling, angioödem, och generaliserad urtikaria har inträffat i kliniska prövningar. Dödliga reaktioner har inträffat hos patienter trots premedicinering och alla patienter ska förbehandlas med kortikosteroider, difenhydramin, och H (2) antagonister. Patienter som får allvarliga överkänslighetsreaktioner mot paklitaxel bör inte behandlas med läkemedlet. Paklitaxel bör inte ges till patienter med solida tumörer som har ett neutrofilantal på mindre än 1500 celler / mm (3) och bör inte ges till patienter med AIDS-relaterat Kaposis sarkom om neutrofila granulocyter är mindre än 1000 celler / mm (3). Övervaka perifera blodkroppar ofta.

Användningsområden för paklitaxel

Terapeutisk klass: antineoplastiska medel

Farmakologisk Klass: mitosinhibitor

Paklitaxel tillhör den grupp läkemedel som kallas antineoplastika. Det stör tillväxten av cancerceller, som så småningom förstörs. Eftersom tillväxten av normala kroppsceller även kan påverkas, kommer andra oönskade effekter också förekomma. Några av dessa kan vara allvarliga och måste rapporteras till din läkare. Andra effekter kan inte vara allvarliga, men kan ge anledning till oro. Vissa effekter kan inte ske förrän månader eller år efter det att läkemedlet används.

Innan du börjar behandlingen med paklitaxel, bör du och din läkare talar om det goda paklitaxel gör liksom riskerna med att använda den.

paklitaxel är att endast administreras av eller under direkt överinseende av din läkare.

När ett läkemedel har godkänts för marknadsföring för ett visst ändamål, kan erfarenhet har visat att det är också användbart för andra medicinska problem. Även om dessa användningar inte ingår i produktmärkning är paklitaxel används i vissa patienter med följande sjukdomstillstånd

Vid beslut att använda ett läkemedel, måste riskerna med att ta läkemedlet vägas mot det goda det kommer att göra. Detta är ett beslut som du och din läkare kommer att göra. För paklitaxel, bör följande övervägas

Innan du använder paklitaxel

Tala om för din läkare om du någonsin har haft någon ovanlig eller allergisk reaktion mot paklitaxel eller något annat läkemedel. Också tala om för din läkare om du har några andra typer av allergier, såsom livsmedel, färgämnen, konserveringsmedel eller djur. För receptfria produkter, läsa etiketten eller paket ingredienser noggrant.

Lämpliga studier har inte utförts på förhållandet mellan ålder för effekterna av paklitaxel injektion i den pediatriska populationen. Säkerhet och effekt har inte fastställts.

Lämpliga studier som utförts hittills har inte visat geriatriska specifika problem som skulle begränsa användbarheten av paklitaxel injektion i äldre. Men äldre patienter är mer benägna att ha oönskade biverkningar (t.ex. hjärtsjukdomar, benmärgsproblem, och nervproblem), vilket kan kräva försiktighet till patienter som paklitaxel injektion.

Det finns inga adekvata studier på kvinnor för att bestämma spädbarn risk när du använder detta läkemedel under amning. Väg de potentiella fördelarna mot de potentiella riskerna innan du tar denna medicin under amning.

Även om vissa läkemedel inte bör användas tillsammans alls, i andra fall två olika läkemedel kan användas tillsammans, även om en interaktion kan inträffa. I dessa fall kan din läkare vill ändra dosen, eller andra försiktighetsåtgärder kan bli nödvändiga. När du tar emot paclitaxel, är det särskilt viktigt att din läkare om du tar något av de läkemedel som nämns nedan. Följande interaktioner har valts ut på grundval av deras potentiella betydelse och är inte nödvändigtvis allomfattande.

Använda paklitaxel med något av följande läkemedel rekommenderas inte. Din läkare kan besluta att inte behandla dig med denna medicin eller ändra några av de andra läkemedel som du tar.

Använda paklitaxel med något av följande läkemedel rekommenderas vanligen inte, men kan krävas i vissa fall. Om båda läkemedlen ordineras tillsammans, kan din läkare ändra dosen eller hur ofta du använder en eller båda av läkemedlen.

Använda paklitaxel med något av följande läkemedel kan orsaka en ökad risk för vissa biverkningar, men med hjälp av båda läkemedlen kan vara den bästa behandlingen för dig. Om båda läkemedlen ordineras tillsammans, kan din läkare ändra dosen eller hur ofta du använder en eller båda av läkemedlen.

Vissa läkemedel bör inte användas på eller kring tiden för att äta mat eller äta vissa typer av livsmedel, eftersom interaktioner kan inträffa. Använda alkohol eller tobak med vissa läkemedel kan också orsaka interaktioner inträffa. Diskutera med din läkare att använda din medicin med mat, alkohol eller tobak.

Närvaron av andra medicinska problem kan påverka användningen av paklitaxel. Se till att du berättar för din läkare om du har några andra medicinska problem, särskilt

Läkemedel som används för att behandla cancer är mycket stark och kan ha många oönskade effekter. Innan de får paklitaxel, bör du och din läkare talar om det goda paklitaxel gör liksom riskerna med att använda den ..

En läkare eller annan utbildad vårdpersonal ger dig paklitaxel på ett sjukhus eller cancerbehandling center. paklitaxel ges genom en nål placeras i en av dina vener.

paklitaxel ges vanligen var 3 veckor och används tillsammans med andra cancerläkemedel, såsom cisplatin eller doxorubicin.

Du kan också få andra läkemedel för att förhindra allergiska reaktioner och illamående eller kräkningar från paclitaxel.

Det är mycket viktigt att din läkare kontrollera dina framsteg på regelbundna besök för att säkerställa att paklitaxel fungerar korrekt. Blodprover kan behövas för att kontrollera oönskade effekter.

Med hjälp av paklitaxel under graviditeten kan skada ditt ofödda barn. Använd en effektiv form av preventivmedel för att inte bli gravid. Om du tror att du har blivit gravid medan du använder läkemedlet, tala med din läkare omedelbart.

paklitaxel kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner, inklusive anafylaxi. Anafylaxi kan vara livshotande och kräver omedelbar läkarvård. Tala om för din läkare eller sjuksköterska omedelbart om du har en hosta, yrsel, väsande, andningssvårigheter, bröst eller trånghet i halsen, svullnad i ansiktet eller händer, feber, frossa, utslag, klåda eller nässelfeber, hudrodnad, eller yrsel eller svimning medan du får paclitaxel.

Medan du behandlas med paklitaxel, och efter avslutad behandling med det, inte har några vaccinationer (vacciner) utan läkarens godkännande. Paklitaxel kan sänka kroppens motståndskraft och vaccinet kanske inte fungerar lika bra eller du kan få infektionen vaccinet är tänkt att förhindra. Dessutom bör du inte vara runt andra personer som bor i ditt hushåll som får levande virusvacciner eftersom det finns en chans att de kunde passera viruset vidare till dig. Några exempel på levande vacciner inkluderar mässling, påssjuka, influensa (nasal influensavaccin), poliovirus (orala beredningsformer), rotavirus och röda hund. Inte komma nära dem och inte stanna i samma rum med dem för mycket länge. Om du har frågor om detta, tala med din läkare.

Korrekt användning av paklitaxel

Paclitaxel kan tillfälligt minska antalet vita blodkroppar i blodet, vilket ökar chansen att få en infektion. Det kan också minska antalet blodplättar, som är nödvändiga för korrekt bildning av blodproppar. Om detta sker, finns det vissa försiktighetsåtgärder man kan vidta, särskilt när blodvärde är låg, för att minska risken för infektion eller blödning

paklitaxel kan orsaka perifer neuropati. Kontrollera med din läkare omedelbart om du har brinnande, domningar, stickningar, eller smärtsamma förnimmelser i armar, händer, ben eller fötter när du använder paklitaxel.

Cancerläkemedel kan orsaka diarré, illamående eller kräkningar hos de flesta människor, ibland även efter att ha fått läkemedel för att förhindra det. Fråga din läkare eller sjuksköterska om andra sätt att styra dessa oönskade effekter om du fortfarande har illamående eller kräkningar efter att ha fått medicin.

Ta inte andra läkemedel om de inte har diskuterats med din läkare. Detta inkluderar receptbelagda eller receptfria (over-the-counter [OTC]) läkemedel och naturläkemedel eller vitamintillskott.

Tillsammans med sin behövs effekter, kan ett läkemedel orsaka vissa oönskade effekter. Även om inte alla dessa biverkningar kan förekomma, om de inträffar de kan behöva läkarvård.

Kontrollera med din läkare eller sjuksköterska omedelbart om någon av följande biverkningar

Vissa biverkningar kan inträffa som vanligtvis inte behöver läkarvård. Dessa biverkningar kan försvinna under behandling som kroppen anpassar sig till medicinen. Dessutom kan din läkare kunna berätta om sätt att förebygga eller minska en del av dessa biverkningar. Kontrollera med din läkare om någon av följande biverkningar fortsätter eller är besvärande eller om du har några frågor om dem

Andra biverkningar som inte nämns kan också förekomma hos vissa patienter. Om du märker några andra effekter, kolla med din läkare.

Försiktighetsåtgärder När du använder paklitaxel

endast tillgänglighet Rx Prescription

Graviditet Kategori D Positiv bevis för risk

CSA Schema N Inte en kontrollerad läkemedels

Godkännande Historien Kalender Drug historia vid FDA

Bröstcancer, metastaserad tamoxifen, anastrozol, letrozol, Arimidex, Taxol, Xeloda

paclitaxel Biverkningar

paklitaxel

Bröstcancer metotrexat, tamoxifen, anastrozol, letrozol, Arimidex, Taxol

Icke-småcellig lungcancer Avastin, metotrexat, Taxol, cisplatin, Opdivo, paklitaxel

Äggstockscancer Avastin, Taxol, karboplatin, cisplatin, cyklofosfamid, doxorubicin