smärtlindring-biverkningar av smärtstillande läkemedel

Smärtlindring Trender

Alla läkemedel har biverkningar. Men många biverkningar kan hanteras så att du fortfarande kan ta medicinen. Tala med din läkare om du har några biverkningar. Din läkare kan ändra din dos eller typ av läkemedel du tar.

Detta läkemedel kan orsaka

Dessa kan orsaka

Ingen yngre än 20 bör ta acetylsalicylsyra. Det har kopplats till Reyes syndrom, en allvarlig sjukdom.

Dessa kan orsaka

Dessa kan orsaka

På grund av risken för biverkningar, läkare brukar försöka att förskriva steroid läkemedel bara för en kort tid.

Dessa kan orsaka

Opiat smärtstillande är starka mediciner som kan vara till stor hjälp vid behandling av smärta, särskilt efter en skada eller operation. De är säkrast när du använder dem exakt som din läkare ordinerar. Men det finns en risk för missbruk när du tar dem för mer än ett par dagar. Risken är lägre om du följer läkarens anvisningar om hur man tar dem. Risken är något högre om du eller någon i din familj har en historia av drogmissbruk. Om du är orolig för missbruk, prata med din läkare.

Om du tar en långverkande opiat smärtstillande, se till att du vet hur man använder den på ett säkert sätt.

Dessa kan orsaka

Dessa kan orsaka

Dessa kan orsaka

Paracetamol (Tylenol, Detta läkemedel kan absolut inte an, illamående, utslag, Leverskada (med höga doser).

Antikonvulsiv medicin; Dessa kan absolut inte an; Yrsel; dåsighet; Trötthet; Huvudvärk; Förvirring; Hudutslag.

kortikosteroid; Dessa kan absolut inte an; Illamående och kräkningar; Svullnad av händer och fötter; Ökad aptit; Ökad risk för infektion; Osteoporos (med långvarig användning); Katarakt (med långvarig användning).

Opiat smärtstillande; Dessa kan absolut inte an; Förstoppning; Yrsel, yrsel eller svimningskänsla; dåsighet; Illamående eller kräkningar.

Selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI) antidepressiva; Dessa kan absolut inte an; Illamående; Aptitlöshet; Diarré; Ångest; Sömnproblem; Förlust av sexuell lust eller förmåga; huvudvärk; Viktökning.

Serotonin och noradrenalinåterupptagshämmare (SNRI) antidepressiv; Dessa kan absolut inte an; Förstoppning; Hosta; Yrsel; Torr mun; Huvudvärk; Illamående och aptitlöshet; Minskning av sexuell lust eller förmåga; Sömnproblem; Viktminskning.

Tricykliska och tetracykliska antidepressiva; Dessa kan absolut inte an; Suddig syn; Förvirring; Förstoppning; Dåsighet och trötthet; Torr mun; Förlust av sexuell lust eller förmåga.